Kymco AK 550i Premium: Nová generace vlajkové lodi

Kymco AK 550i Premium je druhou generací top modelu v nabídce tajwanského výrobce

Kymco AK 550i Premium je druhou generací top modelu v nabídce tajwanského výrobce a patří mezi několik málo strojů, které v kategorii skútrů používají jen ta top konstrukční provedení, uveďme zde dvouválcový řadový motor usazený pevně v hliníkovém prostorovém rámu, hliníkovou kyvnou zadní vidlici a koncový pohon bezúdržbovým ozubeným řemenem. A i v sekci výbava se nešetřilo – monobloky Brembo, vyhřívané rukojeti, sledování tlaku v pneumatikách, displej s konektivitou Noodoe a navíc nově tempomat a kontrola trakce.

Základem každého motocyklu je jeho motor a ten v modelu AK 550i je opravdu prémiový. Řadový dvouválec o objemu 550 ccm má moderně přesazenou klikovou hřídel o 270 stupňů a evokuje tak vidlicový motor. Boduje sametovým během, silným zátahem a kultivovaností. Dále je jeho výkon přenášen přes mokrou spojku na variátor, který je zde pevně v rámu a z něj jde dále pomocí bezúdržbového ozubenéno řemene na zadní kolo, uchycené ve dvojité hliníkové vidlici.

Zpomalení mají na starosti vpředu dva kotouče o průměru 270 mm a opět monobloky od Bremba s opletenými hadicemi a jeden zadní o průměru 260 mm, nově však nad nimi bdí systém AIBS – inteligentní zatáčkové ABS, u značky KYMCO je to premiéra. Spolu s kontrolou trakce a také tempomatem tvoří základní osu elektronických asistentů, jízda je tedy nejen velmi plavná, ale i bezpečná a to i v prostředí velkoměst č ina silnicích se sníženou adhezí.

Celá nová přední kapotáž je více posunuta do cestovního charakteru a nabízí více ochrany posádky před nepřízní počasí. Uvnitř je přepracovaný kokpit, který opět integruje konektivitu Noodoe s navigací. Dále na něm najdete spoustu ukazatelů všech výbavových prvků, jak již zmíněné vyhřívané rukojeti, tlak v pneumatikách, ale i venkovní teplotu, nastavení kontroly trakce či komfortního tempomatu. Ochranu před počasím lze zvýšit předním plexi štítkem nastavitelným elektricky, pohodlně tlačítkem na řídítkách.

Design nové generace AK 550i Premium je velmi dynamický a markantní: impozantní předek se sportovní nótou, šikmo se zvedající záď a hlavně ostře řezané tvary bočních kapot s integrovanými LED světlomety ve tvaru písmene V až po zadní světla s taktéž s LED technikou. A nově přichází Kymco AK 550i Premium i s prémiovou zárukou, výrobce na tento model nově dává automaticky záruku 3 roky! Na trh v ČR se bude dodávat ve dvou barevných provedeních – black (černá) a flat brown (hnědá)

 

 

getGeoData

K vyhledání prodejce se používají služby třetích stran.
Při zobrazení mapy se ukládají soubory cookie z Map Google.
Zobrazit zásady ochrany osobních údajů.

Zobrazit mapu

Kontakt

MSA Motor Sport Accessoires GmbH
Am Forst 17 b
D-92637 Weiden

Tel.: +49 961 / 38 85 - 0
Fax: +49 961 / 38 85 - 203

  • Social
    • Facebook
    • YouTube