KYMCO SuperNEX na výstavě EICMA – superbike s elektrickým pohonem

KYMCO prezentovalo na letošní výstavě EICMA 2018 konané v italském Miláně model SuperNEX, superbike s elektrickým pohonem.

Uznávaný německý časopis MOTORRAD napsal:

"Elektricky poháněné motocykly narážejí u mnoha řidičů ještě pořád na nepochopení. Jsou prostě ještě pořád příliš vzdálené od normálních motocyklů. KYMCO se pokusilo pomocí své studie tuto propast překlenout.

K tomu Tchajwanci hodlají použít – dle vyjádření výrobce – uměle vytvořený přiměřený sound a dále zcela neobvyklou kombinaci elektromotoru a šestistupňové převodovky. Pomocí speciální slipper-spojky lze jednotlivé stupně řadit i bez spojky, a to nahoru i dolů. A dále lze díky tomu samozřejmě držet elektromotor v oblasti maximáního výkonu, jako u klasického motocyklu se spalovacím motorem.

Díky tomu zrychlí SuperNEX z nuly na 100 km/h za 2,9 vteřiny. A již po 7,5 vteřinách ukazuje rychloměr 200 km/h, maximální rychlost 250 km/h dosáhne za 10,9 vteřiny!

Uměle generovaný sound


SuperNEX je samozřejmě vybaven komplexním elektronickým řízením k dosažení maximální dynamiky. KYMCO jej nazývá FEP (Full Engagement Performance) a obsahuje antiwheelie, kontrolu trakce a ABS. A samozřejmě nesějí chybět motorové módy.

Protože elektromotory jsou velmi tiché, aplikovalo zde KYMCO multifrekvenční akustický generátor, který evokuje klasické zvuky motocyklu, závislé na zatížení, otáčkách a přeřazení.

Jestli, a pokud ano, tak kdy přijde SuperNex do sériové výroby, to Tchajwanci na výstavě EICMA nesdělili.“

ČLÁNEK Z WEBU MOTORKÁŘI

getGeoData

K vyhledání prodejce se používají služby třetích stran.
Při zobrazení mapy se ukládají soubory cookie z Map Google.
Zobrazit zásady ochrany osobních údajů.

Zobrazit mapu

Kontakt

MSA Motor Sport Accessoires GmbH
Am Forst 17 b
D-92637 Weiden

Tel.: +49 961 / 38 85 - 0
Fax: +49 961 / 38 85 - 203

  • Social
    • Facebook
    • YouTube