Motorkáři - Intermot: Kymco má nový maxiskútr AK550

Svou velkou premiéru si do Kolína připravila také taiwanská značka Kymco. Padesáté narozeniny slaví novým sportovním maxiskútrem, jehož parametry v lecčems předčí nekorunovaného krále této kategorie.

AK550 má všechny předpoklady k tomu, dostat se do skutečně vybrané společnosti.

Kymco s tradicí dlouhou přesně půl století rozhodně nepatří ve světě skútrů k žádným outsiderům, a svoje zkušenosti chce pochopitelně co nejlíp zúročit. Mluví se dokonce o chystaném rozšíření produkce o velkou motorku, ale to je zatím hudba budoucnosti. Realitou se však právě stává koncept maxiskútru K50, představený na Intermotu v sériové podobě jako AK550. A zdá se, že Kymco tentokrát míří hodně vysoko. 

Výkonem totiž předehnalo ikonu všech sportovních maxiskútrů, Yamahu TMAX (46 vs 53 koní), a nemusí se stydět ani za ostatní parametry. Základ celého stroje tvoří litý hliníkový rám, vybalancovaný na zatížení obou patnáctipalcových kol v optimálním poměru 50:50. Vepředu je odpružený převrácenou vidlicí, zadní kyvka je vybavena excentrickým, vodorovně uloženým tlumičem. Kvůli snížení neodpružené hmoty a zlepšení trakce na narovnostech probíhá přenos výkonu na zadní kolo prostřednictvím ozubeného řemenu. Že to Kymco myslí se sportovní jízdou vážně, to potvrzují i přední radiální monobloky Brembo....

Zdroj: www.motorkari.cz

Celý článek

 

 

getGeoData

K vyhledání prodejce se používají služby třetích stran.
Při zobrazení mapy se ukládají soubory cookie z Map Google.
Zobrazit zásady ochrany osobních údajů.

Zobrazit mapu

Kontakt

MSA Motor Sport Accessoires GmbH
Am Forst 17 b
D-92637 Weiden

Tel.: +49 961 / 38 85 - 0
Fax: +49 961 / 38 85 - 203

  • Social
    • Facebook
    • YouTube