SKÚTRŠŇŮRA 12 aneb Praha plná skútrů

Výstaviště v Praze Holešovicích hostilo o víkendu celorepublikový sraz všech skútrů pořádaný Skútr klubem ČR a redakcí Skutrportal.cz, která letos zaujala místo generálního partnera celé akce. Kymco bylo samozřejmě u toho.

V centu Prahy se tak sjelo několik stovek skútrů a minimálně stejný počet milovníků jednostopých vozidel s variátorem. Vše začalo již v 6 hodin ráno, kdy své brány otevřelo holešovické výstaviště pro pořadatele...

Úderem 6. hodiny ráno tak začali na výstaviště vjíždět pořadatelé v podání Skútr klubu ČR a redakce Skutrportálu.cz spolu se všemi partnery letošní SKÚTRŠŇŮRY. Za méně než 2 hodiny vznikl pro návštěvníky areál čítající jednotlivé stánky partnerů, zkušební trať, soutěžní prostor, parkoviště pro návštěvníky či Simply bar s bohatou nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů. Chybět nemohlo ani klasické občerstvení v podobě točeného piva, guláše, grilovaných klobás a dalších pochutin. Čas neuvěřitelně tlačil a ještě v 7:50 nebylo hotovo. První nedočkavci se přitom začali sjíždět už něco málo po 7., ale přesně v 8 hodin a 7 minut se ve vysílačkách ozvalo tolik toužebně očekávané "HOTOVO - ZAČÍNÁME".

Výstaviště v Praze Holešovicích konečně otevřelo své brány a první účastníci legendární SKÚTRŠŇŮRY začali za zvuku hudby od DJ a mluveného slova od moderátora celé akce Petra vjíždět dovnitř. Každý návštěvník obdržel u vstupu jak tradiční pamětní nálepku, tak speciální plastovou kartičku vydanou v limitované edici jen pro letošní akci! Nebyla by to ale SKÚTRŠŇŮRA, aby nepřekvapila. Každý účastník tak mohl na stánku SKUTRPORTÁLU ZDARMA posnídat a prvních 50 účastníků navíc obdrželo dárkovou tašku s produkty od našich partnerů.

Kolem 9. hodiny bylo již registrováno přes 293 skútrů. Do spanilé jízdy v tu dobu zbývalo ještě něco málo přes hodinu a každý z návštěvníků tak měl dostatek času si odpočinout a popovídat si s dalšími vyznavači jedné stopy. Dvacet minut před výjezdem se na parkovišti tísnilo už přes 400 skútrů a další stále přijížděly. V 10:00 už bylo vše připraveno a celá SKÚTRŠŇŮRA se za asistence POLICIE ČR, Dopravního podniku hl. m. Prahy, asistenčního vozidla SKÚTRPORTÁLU a řady stavěčů, kterým patří zvláštní poděkování, vydala na SPANILOU JÍZDU. Trasa dlouhá 31 km byla naplánována přes ulice U Výstaviště, Dukelských hrdinů, Veletržní, Bubenská, Hlávkův most, Wilsonova, Václavské nám. (otočka nad Jindřišskou), Mezibranská, Sokolská, Nuselský most, 5. května, Na Pankráci, Na Strži, Jeremenkova, Podolské nábřeží, Rašínovo nábřeží, Masarykovo nábřeží, Smetanovo nábřeží, Křížovnická, Náměstí Jana Palacha, Mánesův most, Klárov, Chotkova, Mariánské hradby, U Brusnice, Milady Horákové, Svatovítská, Čs. armády, Pod Kaštany a Korunovační.

Poprvé za 12 let bylo nutné udělat během jízdy 3 přestávky, a to z důvodů velkých rozestupů mezi jednotlivými skútry. Celá kolona čítala na 500 skútrů a víc než desítku doprovodných aut a motocyklů. Za necelé 2 hodiny a velkého zájmu široké veřejnosti se celá kolona vrátila v pořádku zpět do Holešovic, kde následoval bohatý doprovodný program v podobě testovacích jízd a soutěží. Chybět tak nemohla klasická jízda zručnosti na skútru s obráceným řízením či soutěž v ukusování párků, o kterou byl letos mimořádný zájem! Nově byla součástí doprovodného programu i MOTOGYMKHANA a podpisová akce pro podporu parkování skútrů a motorek v modrých zónách, jízdy středem v koloně a jízdy v pruzích pro autobusy. 

Slunečné počasí a teploty atakující hranici 30°C přálo až do odpoledních hodin, kdy se obloha zatáhla a sluneční paprsky vystřídal do té doby těžko představitelný déšť. Skalní fandy však nemohlo "těch pár kapek" zaskočit a tak soutěže pokračovaly i přes nepřízeň počasí. Před 18. hodinou byl 12. ročník SKÚTRŠŇŮRY slavnostně ukončen.

 

 

 024: SKÚTRŠŇŮRA 12 aneb Praha plná skútrů

               

getGeoData

K vyhledání prodejce se používají služby třetích stran.
Při zobrazení mapy se ukládají soubory cookie z Map Google.
Zobrazit zásady ochrany osobních údajů.

Zobrazit mapu

Kontakt

MSA Motor Sport Accessoires GmbH
Am Forst 17 b
D-92637 Weiden

Tel.: +49 961 / 38 85 - 0
Fax: +49 961 / 38 85 - 203

  • Social
    • Facebook
    • YouTube